Gotowanie z Czerwonym Kapturkiem i krasnoludkami

Autor: md 11.08.2017 Nr: 32/2017
Dzieci uczestniczące w projekcie edukacji żywieniowej dowiedziały się, jak zdrowo i smacznie jeść.
Dzieci uczestniczące w projekcie edukacji żywieniowej dowiedziały się, jak zdrowo i smacznie jeść.

Dzieci w wieku od 4 do 6 lat uczestniczyły w warsztatach edukacyjno-kulinarnych pod hasłem „Bajkowe gotowanie”, które poprowadziły doświadczone edukatorki i specjalistki żywienia człowieka ze Stowarzyszenia Dietanova.

Warsztaty edukacyjno-kulinarne, pod hasłem „Bajkowe gotowanie”, odbyły się w czwartek, 3 sierpnia w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Jarosławiu.

   Podczas spotkania z Agatą Szczebyło – koordynatorką projektu i Anną Dalanowską-Budą, dzieci, poprzez bajkową opowieść o Czerwonym Kapturku i krasnoludkach, które nie wiedziały, na czym polega zdrowe odżywianie, poznały świat dobrych i zalecanych produktów.

   Przedszkolaki przygotowały także wspólnymi siłami zdrowe i zarazem pyszne drugie śniadanie, jakim była owsianka z miodem, owocami, jogurtem naturalnym, suszonymi owocami, orzechami oraz gorzką czekoladą.

   Od teraz mali konsumenci będą świadomi, jak żywienie wpływa na ich zdrowie i samopoczucie, a także, że zdrowe produkty mogą być smaczne i atrakcyjne wizualnie.

Komentarze
Popularne
Komentowane